Hvor meget ammer man den første tid?

Måske du sidder der med gravid mave og tænker "hmm gad vide, hvor meget amning egentlig kommer til at fylde, når baby kommer til verden?" ...kort svar, EN HEL DEL

Officielt er den danske holdning at man fuldammer barnet de første 4-6 måneder, hvor efter man supplerer med overgangskost. LÆS "den danske holdning" det vil altså sige at rådet til at amme sine børn måske også er farvet af kultur. I hvertfald er der flere og flere mødre herhjemme, der ammer længere tid end 1 år. Mit bedste råd er at lytte til dig selv og din baby og skip Google og gode veninders velmente råd.

Hvor lang tid af gangen skal man så amme, tænker du måske? Alt lige fra 5min til en time er normalt. Du kender sikkert til at sidde og spise med andre mennesker, som enten er dobbelt så lang tid om at spise som dig eller nærmest indhalerer sin mad på 2min. Det samme gælder for amning, alle har forskellige spisebehov.

Du kan lægge mærke til om baby er mæt ved at det virker afslappet, sutter ikke længere eller måske er faldet i søvn. Uanset hvad, så skal man være forberedt på at man måske sidder fastlåst i den hyggelige ammestilling i en god sjat tid og endnu mere, hvis baby falder i søvn og du simpelthen ikke nænner at rejse dig. Her er det super vigtigt med en ammepude der støtter til en behagelig ammestilling, hvor du også kan slappe af imens baby sover.

Hvor mange gange om dagen mon man så ammer? Nogle ammer fire gange om dagen mens andre ammer over 10 gange om dagen i starten. Du kan nok se, at det er ret mange gange om dagen at du skal frem med mælkeapperatet. Det er altså også ret mange gange om dagen, du kan risikerer at sidde opspændt som en flitsbue i kampen om at få amningen til at køre på skinner. Tænk at man bare med den rigtige ammepude, hvor ergonomien er i top, kan mindske smerter i nakke, skuldre og ryg. Der er rigeligt kroppen skal kæmpe med i forvejen... så som manglende nattesøvn.

Shop ergonomisk ammepude 

Flaske eller bryst? Vidste du at antallet af børn der bliver ammet er faldet de seneste år? Der er ingen tvivl om at moderens brystmælk er noget af det bedste næring for din baby og har så ekstremt mange gavnlige effekter. Alligevel ser vi tal der viser at amningen er i en nedadgående kurve. Det er ikke tydeligt, hvorfor denne kurve er nedadgående men der gisnes om at de nybagte mødre ikke får den tilstrækkelige hjælp der skal til, for at få en god og smertefri amning op at køre. Hertil kan man måske også tillægge det præstationspress der ligge på kvinder, der gerne vil præsterer alt til UG. Man læser en masse om, hvordan tingene burde gøres. Det kan måske sætte en sort sky over ammeprojektet "åh kan jeg nu lykkes med at amme?" eller  skal man møde op hos veninderne og være hende "der ikke kunne gøre det bedste for sin baby". Bare de tanker i sig selv, kan besværliggøre amningen. 

Uanset om du vælger flasken eller brystet, så er det nærheden der tæller. Ammepuden fra Baby Dreamer hjælper dig og baby til at sidde behageligt og nyde den nære kontakt ved madtid uden forstyrrende elementer, så som smerter i kroppen eller puder der glider rundt og skal omplaceres i tide og utide.

Shop ergonomisk ammepude 

Shop ergonomisk ammepude