Hvordan kommer man igennem julen uden at alles pandelapper er nedsmeltede inden vi når klokken 15.00

Børns glæde og forventninger til julen er fuldstændig vidunderligt at opleve. MEN hvordan kommer man igennem julen uden at alles pandelapper er nedsmeltede inden vi når klokken 15.00 juleaften?

Det er et spørgsmål jeg har stillet mig selv og to vidunderlige kvinder og mødre.

I morges blev jeg vækket klokken 04.55 af min mand: ”Gider du stå op med ham i dag, har siddet inde på hans værelse siden klokken 04.00. Den SKIDE julesok!” Vores søn har fået en julesok af mine søde forældre, så nissen kan lægge en gave i HVER dag. (Det er er kun den 12. december og jeg har set sådan ud de seneste dage

Vil dog slå et slag for mine forældre. For hvor heldig er man lige, at de har lyst til at lave en pakkekalender til ens søn. De har endda brugt tid på at finde godt genbrugslegetøj - ja, de er ovenikøbet blevet nogle af de mest bæredygtige mennesker jeg kender. Med egne handleposer, gode loppefund, sortering af skrald og køb af sommerhus, da tiden er inde til at feriere på andre måder end tidligere med masser af flyrejser - GUD hvor jeg håber, at jeg får samme pensionist overskud en dag. Nå, men tilbage til de mange glæder og forventninger julen byder på.

Hos os har vi bevidst valgt, at der bliver sat risengrød frem til nissen hver søndag. Vores søn har to chokoladejulekalendre, som han må åbne hver eftermiddag, når han kommer hjem fra børnehave, vi ser Pyrus og så har han den deeejliiige morgenvækker - julesokken 😊

Der er så mange hyggelige og sjove løjer nissen kan lave. Selvom jeg har lyst til at farve mælken blå, bytte rundt på vores møbler og gemme alle vores sko, ville vores søns pandelapper være fuldstændig nedsmeltede, inden vi når d. 17. december. Ærlig talt ville min mands og mit koffeinindtag være decideret sundhedsskadeligt, hvis vi også skulle kæmpe med at putte ham om aftenen på grund af spænding og nervøsitet over, hvad nissen mon kan finde på af drillerier.

Jeg glæder mig meget til jul i år. Efter at jeg har fået barn har min juleglæde fundet sin vej tilbage - den har siden min morfar døde, været gemt godt væk. Det er mange år siden efterhånden, men han var noget helt særligt for mig og juleminderne fra Falster i hans hus har i mit hoved været magiske. Julen er forbundet med mange følelser, minder og forventninger. Julen kan være et følsomt emne, da den foruden glæde også kan være fyldt med stor sorg, frustrationer og bekymringer. Jeg er hverken kvalificeret eller har erfaring til at komme nærmere ind på dette emne, men når jeg sidder her i skrivende stund og for første gang - sandsynligvis også sidste gang skriver et blogindlæg om et emne, som vi alle har et forhold til, håber jeg, at I vil læse dette indlæg med en oplevelse af, at den er skrevet med ydmyghed. Julen er absolut ikke perfekt hos os! Men det er vores jul med alt hvad den indebærer.Vi skal for første gang holde jul med mine forældre i deres sommerhus sammen med min søster og lille nevø. I juledagene skal vi til mine svigerforældre, der bor på en gård med stor julekrans på døren og julelys i træerne. Min svoger, svigerinde og deres to børn kommer hjem fra Norge. Det oser jo af hygge og idyl! Jeg er da fuldstændig sikker på, at der bliver masser af hygge, men sandheden er jo også - i hvert fald hos os - at dét at være i et lille sommerhus med ild i brændeovnen, duften af julemad og godter på bordet, julegaver under træet, tre familier samlet på lidt plads og spændingen om, hvorvidt man er heldig at se en nisse eller måske endda julemandens kane med rensdyr også kan blive vældig intens og hektisk!

Jeg gruer allerede for, om vi overhovedet kan putte vores søn, om han bliver så overtræt og overophedet af eufori, at han bliver super irriterende og det overhovedet ikke er hyggeligt.